Som ett led i Transmans strävan att kunna tillhandahålla skräddarsydda anläggningar till ett rimligt pris har stor möda ägnats att ta fram ett modulariserat komponentsystem. Även om det även märks i vårt sätt att bygga upp styrsystemet, är det framförallt mekaniksystemet, Modal, som utvecklats för att ge kunden största möjliga värde till minimerade kostnader.

Komponentsystemet är även tillgängligt för slutkunder eller systemintegratörer som med hjälp av modulerna själva vill bygga upp sin applikation. Vi erbjuder komponentsystemet i alla omfattningar från enskild linjärenhet utan vare sig elektriska utrustning eller reduktionsväxel, till kompletta robotbyggsatser där vår kund står för installation och programmering.

Systemet bygger på världens kanske största och kvalificerade aluminiumprofiler. Detta innebär att vi kan bygga mycket långa drifter till konkurrenskraftiga priser. Profilerna har alla funktionsytor färdiga efter extrudering och hårdanodisering. Kostsamma bearbetningsmoment i åkriktningarna liksom kostsamma montage av t ex linjärkullager undviks genom metodvalet. Våra viktigaste profiler är patenterade.

För att få en bra uppfattning om våra mekaniksystem kan du beställa broschyrer som visar universella linjärenheter respektive mer renodlade vertikalenheter.